Gebiedscommunicatie

FPW heeft al meer dan 30 jaar ervaring in gebiedscommunicatie. Gebiedscommunicatie bestaat uit 2 vakgebieden, namelijk omgevingscommunicatie en gebiedsmarketing.

Wat is omgevingscommunicatie?

Omgevingscommunicatie omvat alle activiteiten om draagkracht te creëren bij belanghebbenden om een vastgoedproject of bouwproject goed en vlot te laten verlopen. De doelgroep en bijhorende belangen worden in kaart gebracht. Vervolgens wordt er een plan opgesteld om draagkracht te creëren onder de belanghebbenden. Wanneer gebiedscommunicatie goed wordt uitgevoerd zorgt het voor tijd- en kostenbesparing. Belanghebbenden en deskundigen moeten tijdig en op de juiste manier worden betrokken bij een project. Hierdoor wordt weerstand voorkomen en wordt begrip gecreëerd

Wat is gebiedsmarketing?

Hoe interesseer je consumenten en/of bedrijven voor een nieuw gebied, (woon)wijk of ander project? Dat weten wij als geen ander. Voor diverse gemeentes (o.a. Rotterdam, Eindhoven, Ede, Oisterwijk) en vastgoedontwikkelaars (o.a. VolkerWessels, CRA Vastgoed) hebben wij diverse gebiedsmarketing projecten gerealiseerd.

 

gebiedscommunicatie – enkele projecten

 

Asscher kwartier in amsterdam

Asscher Kwartier Amsterdam Gebiedsmarketing

Op de plek van de voormalige diamantslijperij Asscher en het Raadhuis van Nieuwer-Amstel wordt een nieuw woongebied gerealiseerd. Deze mooie locatie in de Pijp (Amsterdam) biedt plaats aan woningen en appartementen, omringd door historische gebouwen. Wij hebben een concept en campagne ontwikkeld voor dit gebiedsmarketingproject. Daarnaast zijn er diverse communicatie- en marketingmaterialen, zoals een website en verkoopbrochure, gemaakt.

Bekijk Asscher Kwartier case

 

 

KVL in Oisterwijk

Gebiedscommunicatie - voorbeeld KVL Oisterwijk

In Oisterwijk wordt het terrein van de oude leerfabriek KVL (Koninklijke Verenidgde Leder) omgebouwd naar een leefkwartier. Er komen in totaal 330 woningen en appartementen. Voor gemeente Oisterwijk hebben wij een strategie en creatief concept opgezet en uitgevoerd. De uitvoering bestond o.a. uit een gebiedsmagazine, website ontwerp, evenementen organisatie en gebiedsmarkering. Meer weten over dit gebiedscommunicatie project?

Bekijk KVL case

 

 

Strijp-S in Eindhoven

Gebiedscommunicatie Strijp-S EINDHOVEN

Voor Park Strijp Beheer (samenwerking VolkerWessels & Gemeente Eindhoven) zijn we aan de slag met logo ontwerp en het ontwikkelen van een visuele identiteit. Op basis hiervan zijn diverse promotiematerialen ontwikkeld.

Bekijk dit gebiedsmarketing project

 

Meer info of vragen?

Vragen over deze gebiedscommunicatie projecten of over wat wij als reclamebureau voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op, we horen graag van je.

FPW Rotterdam

Wijnhaven 17
3011 WH Rotterdam
T +31 (0)10 436 47 00
info@fpw.nl

FPW Amsterdam

Krijn Taconiskade 410
1087 HW Amsterdam
T +31 (0)20 820 89 50
info@fpw.nl

FPW Eindhoven

Bogert 4
5612 LZ Eindhoven
T +31 (0)40 212 99 98
info@fpw.nl